Проектом запропоновано зберегти загальний характер використання «Лебединого озера» я к місця рекреації, та не передбачається використання його території для розташування окремих підприємств, чи об’єктів комерційного спрямування. 

Загальний задум розглядає об’єкт як «точку тяжіння» для потоків відпочиваючих до парку, і міста Херсон в загалом, в розрахунку на економічний ефект від зацікавленості потенційним туристом безпосередньо самим об’єктом ландшафтного мистецтва.

 

 










 

Слайд №1

Проект передбачає зонування «Озера» на три умовні зони віссю яких е потік контактної води з який формує невеликі озера з фонтанами у центральній та південній частинах об’єкту, зони розбиті за допомогою розташування озеленених територій у вигляді полос-меж, які немов би вступають у протистояння з терасами перерізаючи їх під гострим кутом. У свою чергу таке розташування озеленіння не є суто композиційним прийомом, насадження виконують роль захисту від прямих промінів сонця у спекотні години доби, саме у цей час даючи найбільш вигідний напрямок падіння тіней. Над усім цим, у площині верхніх доріжок парку у вузлах перетину пішохідних потоків розташовані видові майданчики, з яких розгортаються най видовищні панорами.



Слайд №2

 

У північній частині розташовано простір призначений для проведення масових заходів, де схили озера використовуються у якості амфітеатру для розташування глядацьких місць.




Слайд №3

 

За сценою, відкривається перспектива , на тераси, потік води та озеленіння, ці панорами виконують функцію декорацій, цього театру під відкритим небом, та водночас є виставою,яка у вечорі закінчується заходом сонця, останні проміні якого падають по центральній вісі сцени, безпосередньо перед очима зачарованого глядача.



 

 

Слайд №4

Тихий потік води розпочинається від разу за сценою, розбитий невеликими острівцями, пологий схил у напрямку центральної частини об’єкту, надає потоку природній характер, ця мережа «струмків» ховається за полосою озеленіння.


 



Слайд №5

Центральна частина озера, окреслена озеленінням, яке розбите на «острівки» з деревами на кожному, що дають тінь, також є місцем для відпочинку на траві, де кожен острівець відіграє роль окремої «інтимної зони».




Слайд №6

 

Центром уваги цієї частини є не глибоке озеро з фонтанами. Фонтани час від часу вибухають струменями , на кшталт гейзерів, це виверження можна споглядати з любої точки об’єкту.



 

Слайд №7

 

Важливою частиною відпочинку є доступна контактна вода, яка поєднує розважальну функцію та створює мікроклімат.



Слайд №8

 

Виступаючі у перед оглядові майданчики, створюють простір рекреації під ними, який приховано у тіні, де можна сховатися від сонця в спекотні часи. Який можна облаштовувати додатковими зонами підзарядки електронних пристроїв, точками «Wi-Fi», таке інще…




Слайд №9

 

У місці розташування мосту, розташовано струмок аналогічний верхній частині озера, береги , дають можливість у притул підійти до води, мають похил, влаштовані без сходів. Під мостом розташовано водоспад.

 










Слайд №10


У нижній частині також розташовано невелике озеро, вода з якого тече до центрального, навколо нього розташовані тераси, частково накриті конструкціями що дають тінь, тут також можна влаштовувати точки підзарядки та «Wi-Fi», за відсутності води місце також може використовуватись для проведення масових заходів.